În urma unor percheziții desfășurate în cursul zilei de ieri în județul Teleorman, patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Printre acestea se află și liberalul Adrian Savu, care ar fi administratorul companiei acuzate de faptul că ar fi îngropat deșeuri medicale în apropierea râului Teleorman, la marginea satului Slăvești.

Se întâmpla pe 20 august, când Inspectoratul de Poliție al județului Teleorman, prin serviciul său de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a descoperit deșeuri medicale abandonate în vecinătatea râului Teleorman.

Situația a fost considerată de o gravitate deosebită, în condițiile în care există posibilitatea ca respectivele deșeuri să se fi infiltrat în râu, expunând la îmbolnăvire pe cei care au utilizat apa din zonă. La data respectivă, polițiștii au găsit abandonate într-o groapă, cu suprafață de aproximativ 50 mp și adâncimea de circa 3 m, deșeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, bidoane, cutii de carton/plastic).

Firma responsabilă de plantarea acestei veritabile bombe biologice este Eco Pastel SRL, o companie specializată, culmea, chiar în colectarea deșeurilor periculoase, administrată de liberalul teleormănean Adrian Savu.

„Ca să înțelegem exact cât de gravă e problema, trebuie descris pe scurt mecanismul. Eco Pastel are contracte cu diverse instituții medicale de la care preia, contra cost, deșeuri periculoase. Ulterior, firma ar trebui să ducă respectivele deșeuri către o altă companie specializată în distrugerea lor. Plătind, deci, o parte din încasări. Lucru pe care Eco Pastel nu l-a mai făcut, maximizând profitul prin îngroparea deșeurilor”, scrie Liberinteleorman.