Evenimentul Zilei > International > Un nou vaccin împotriva COVID-19 poate distruge subvarianta Omicron. Când va fi disponibil
Un nou vaccin împotriva COVID-19 poate distruge subvarianta Omicron. Când va fi disponibil

Un nou vaccin împotriva COVID-19 poate distruge subvarianta Omicron. Când va fi disponibil

Un nou vaccin anti-COVID-19 poate salva persoanele infectate cu subvarianta Omicron. El va apărea în Japonia la jumătatea lunii octombrie. Acesta conține mai multe ingrediente din serurile anterioare făcute împotriva virusului.

Un nou vaccin împotriva COVID-19 poate distruge subvarianta Omicron. El va fi disponibil pentru populaţia din Japonia încă de la jumătatea lunii octombrie. Chiar guvernul nipon a făcut anunțul.

Un grup de experţi din Ministerul Sănătăţii din Japonia s-a reunit luni şi a aprobat planul guvernului de a lansa campania de vaccinare cu o doză de rapel specială împotriva Omicron.

Acest vaccin conține un amestec de ingrediente provenite din serurile împotriva COVID-19 existente şi din cele pentru subvarianta BA.1 a Omicron. Specialiștii vor să crească numărul anticorpilor neutralizanţi împotriva subvariantei BA.5, care în prezent provoacă noi focare.

Nou vaccin anti-COVID

Noul vaccin este în curs de dezvoltare de către companiile farmaceutice americane Pfizer şi Moderna. Ministerul Sănătăţii japonez va da startul la vaccinare din septembrie. Oficialii au declarat că serul va preveni afecţiunile grave. Japonia a raportat luni 137.859 de noi cazuri de coronavirus. Ţara se confruntă cu un al şaptelea val al pandemiei de COVID-19, determinat de subvarianta Omicron BA.5 foarte transmisibilă, înregistrându-se aproape 250.000 de cazuri noi zilnice săptămâna trecută, potrivit Agerpress.

Scholz a fost învins! Parlamentarii germani resping legea vaccinării obligatorii anti-Covid
Sursă: Scyther5 | Dreamstime.com

Cazurile de COVID-19 au crescut în România

Și România se confruntă cu un număr ridicat de infectări. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.689 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.171 mai multe față de ziua anterioară. 905 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 192 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.299 cu 305 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 10 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 238 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 657 sunt minori, 654 fiind internați în secții, cu 102 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 1 mai mult față de ziua anterioară. Până astăzi, 66.193 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 07.08.2022 (10:00) – 08.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (9 bărbați și 5 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.
Dintre cele 14 decese, 6 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 3 erau vaccinați