Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou scandal uriaş la 112. Măsură de urgenţă a ministrului MAI, Mihai Fifor. „Cine a greşit pleacă acasă”
Un nou scandal uriaş la 112. Măsură de urgenţă a ministrului MAI, Mihai Fifor. „Cine a greşit pleacă acasă”

Un nou scandal uriaş la 112. Măsură de urgenţă a ministrului MAI, Mihai Fifor. „Cine a greşit pleacă acasă”

După un alt scandal care a izbucnit din cauză că un operator i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistenţă, ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a luat hotătârea de a trimite, luni, Corpul de control la Vrancea pentru a verifica situaţia apărută la Serviciul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

„Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii. Luni dimineaţă, Corpul de control al ministrului de Interne va fi prezent la Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. De îndată ce vom avea rezultatele acestui control, le vom face publice. Dacă s-a greşit, cine a greşit pleacă acasă”, a afirmat Fifor, la Iaşi.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vor fi adoptate mai multe acte normative cu privire la intervenţia în situaţii de urgenţă.

„Legat de acest aspect, ştiţi foarte bine că am venit cu o declaraţie legată de modificări referitoare la 112, modificări legate la anumite acţiuni ale Ministerului Afacerilor Interne şi din punct de vedere al Justiţiei. Am spus că vom duce un adevărat război împotriva criminalităţii. Vreau să facem acest lucru. S-a dus un adevărat război împotriva corupţiei şi este normal, dar acest lucru nu trebuie să fie numai declarativ şi pentru a câştiga puncte electorale”, a declarat Dăncilă.

În Vrancea, o operatoare de la 112 a avut o atitudine neconformă cu funcţia pe care o indeplineşte şi a spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistenţă. Fata ceruse ajutor în urma unor altercaţii în trafic cu mai mulţi bărbaţi.

În urma acestei convorbiri între fată şo operatoare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut o serie de precizări.

„Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale referitoare la apelurile primite prin Sistemul 112 în data de 13 august, prin care apelantul solicita intervenţia unui echipaj de Poliţie, în judeţul Vrancea: La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13 august, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35″, se menţionează într-un comunicat al STS.

Potrivit sursei citate, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenţiei specializate, în acest caz dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: