Oficialii de la Moscova au negat această incursiune, dar  Turcia a ameninţat Rusia că va suporta consecinţe dacă acest episod se va repeta.

Situaţia seamănă foarte mult cu incidentul similar din luna noiembrie, când aviaţia turcă a doborât un avion rus de război despre care a afirmat că i-a încălcat spaţiul aerian, conform Mediafax.

În legătură cu ultimele acuzaţii, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a negat că un avion rusesc a intrat în spaţiul aerian turc.

“Nu a existat nicio încălcare a spaţiului aerian turc de către avioane din cadrul grupului aerian rus din Republica arabă siriană. Declaraţia Turciei cu privire la o presupusă încălcare a spaţiului aerian de către un Su-24 rus este propagandă nefondată. Niciunul dintre aceste radare nu sunt capabile să stabilească tipul şi naţionalitatea unei aeronave – indiferent dacă e rus sau face parte din aşa-numita coaliţie anti-ISIS condusă de Statele Unite”, a adăugat generalul-maior Iogor Knaşenkov.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este cel care a declarat că Rusia că va fi “obligată să suporte consecinţe” dacă va continua să încalce spaţiul aerian al ţării.