Un nou cutremur s-a produs în România, în această dimineață. În ce zone a fost simțită mișcarea seismică

Un nou cutremur s-a produs în România, în această dimineață. În ce zone a fost simțită mișcarea seismică Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut. Sursa foto: Arhivă EVZ

România a fost zguduită de un alt cutremur. Seismul cu magnitudinea 3,6 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Vrancea. El s-a simțit și în alte orașe din țară.

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs astăzi, la ora 3.59, în județul Vrancea. Acesta a avut magnitudinea 3,6 și s-a produs la adâncimea de 145 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (74 km), Ploiești (88 km), Bacău (105 km), Galați (118 km), Brăila (119 km), București (139 km), potrivit Mediafax.

Un cutremur uriaș, așteptat în România

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, când va avea loc un cutremur foarte mare în România. Seismologul a prezis că acest seism va avea o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter, iar efectele sale vor fi foarte puternice. Se va întâmpla în jurul anului 2040.

Ne puteți urmări și pe Google News
România a fost „scuturată” din nou. Un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea. Unde s-a resimțit seismul

Sursa foto: arhiva EVZ

Gheorghe Mărmureanu: „Va fi un cutremur în jurul anului 2040 cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri.

Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a declarat prof. dr. Mărmureanu.

Şi continuă: „Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative”, a declarat seismologul pentru dcnews.ro.

În ultima perioadă, România s-a confruntat cu o serie de cutremure, care au fost simțite în mai multe orașe din țară.