Evenimentul ZileiActualitateCutremur cu magnitudine de 6,1 grade. Populația a fost luată prin surprindere

Cutremur cu magnitudine de 6,1 grade. Populația a fost luată prin surprindere

Cutremur cu magnitudine de 6,1 grade. Populația a fost luată prin surprindere
Japonia a fost zguduită de un puternic cutremur de pământ, în această dimineață.

Puternicul seism s-a făcut simțit în prefectura Kagoshima, în sud-vestul Japoniei, echipamentele înregistrând o magnitudine de 6,1 grade. Acest cutremur a zguduit un lanţ de insule, însă nu a fost emisă o avertizare de tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate. Informația a fost prezentată de agenția Kyodo.

Potrivit sursei citate, magnitudinea acestui cutremur, de joi, a fost de 6,1 grade, iar intensitatea a fost de 5 pe scara seismică folosită în Japonia. Aceasta atribuie valori de la 0 la 7 pentru a măsura intensitatea unui seism.

Cutremurul s-a produs la ora locală 11:05, în zona insulei Akuseki, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 14 kilometri, în largul lanţului de insule Tokara.

Autoritățile dau asigurări că nu sunt victime

Autorităţile municipale au confirmat că nu au existat victime umane. Cei 64 de rezidenţi şi 12 lucrători aflaţi în deplasare pe insula Akuseki, care este situată la peste 300 km de oraşul Kagoshima de pe insula principală Kyushu, se află în siguranţă.

Kyushu Railway Co. a declarat că trenurile de mare viteză au fost oprite temporar din cauza unei întreruperi de curent asociată cutremurului. Circulația a fost reluată aproximativ 15 minute mai târziu.

De altfel, peste 240 de cutremure au zguduit zona din jurul lanţului de insule Tokara începând de sâmbătă, potrivit agenţiei meteorologice.

Un cutremur similar a zguduit capitala Tokyo

De menționat că un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit regiunea Tokyo din Japonia, la începutul lunii octombrie. Seismul s-a soldat cu circa 20 de răniţi, în timp ce numeroşi navetişti au rămas blocaţi în trenuri, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în mai multe zone.

Seismul, care a fost resimţit în capitala Tokyo şi în prefectura Saitama, a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba. Acesta s-a produs la o adâncime de aproximativ 75 de kilometri.

Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică. Ţara găzduieşte, de asemenea, o sută de vulcani activi.


Accesează: