Evenimentul Zilei > Actualitate > România, marcată de un nou cutremur. Mișcarea seismică s-a produs în toiul nopții, ce intensitate a avut
România, marcată de un nou cutremur. Mișcarea seismică s-a produs în toiul nopții, ce intensitate a avut

România, marcată de un nou cutremur. Mișcarea seismică s-a produs în toiul nopții, ce intensitate a avut

Un cutremur a avut loc pe teritoriul României, în zona seismică Vrancea, județul Prahova. Mișcarea seismică s-a produs duminică dimineața și a avut o intensitate de 3,2 grade pe scara Richter.

Un cutremur înregistrat cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter s-a produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:58, în zona seismică Vrancea, judeţul Prahova, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Mișcarea seismică a fost înregistrată la adâncimea de 66 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 35 km sud-est de Braşov, 59 km nord de Ploieşti, 113 km nord-est de Piteşti, 117 km nord de Bucureşti, 139 km sud-vest de Bacău şi 148 km est de Sibiu. În luna mai a acestui an, în România au mai avut loc 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 grade.

Cel mai importnt seism din acest an a avut loc în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: