Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul?
Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul?

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul?

Un cutremur de 2,9 grade pe Richter s-a produs, vineri, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului.

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul? Un cutremur de 2,9 grade pe Richter s-a produs vineri în zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost unul de adâncime, relatează Antena 3. Seismul a fost simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului.

Seismul s-a produs vineri, la ora 15.02, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter și a apărut la adâncimea de 127 de kilometri. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de vineri nu a produs pagube.

Mișcarea scoarței terestre a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 83km est de Brașov, 95km sud de Bacău, 100km nord-est de Ploiești, 111km vest de Galați, 114km nord-vest de Brăila, 150km nord de București, 171km nord-est de Pitești, 175km sud-vest de Iași, 196km est de Sibiu, 214km nord de Ruse.

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul?  Un cutremur de 3.2 magnitudine pe scara Richter s-a simțit și în Bulgaria

Pe 10 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a produs în Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs la ora 21.32.53, în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 123 de kilometri. Acesta s-a simțit în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, Ruse.

În 2020, a crescut numărul cutremurelor cu magnitudinea egală sau peste 3

Potrivit datelor publicate, marți, de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), anul trecut în țara noastră s-au produs mai puține seisme. A crescut însă numărul cutremurelor cu magnitudinea egală sau mai mare de 3. În luna ianuarie 2021, în România au avut loc 22 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri.  A avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.