Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou cutremur a avut loc în România, în această seară. Datele mișcării seismice
Un nou cutremur a avut loc în România, în această seară. Datele mișcării seismice

Un nou cutremur a avut loc în România, în această seară. Datele mișcării seismice

O mișcare seismică a fost înregistrată în această seară, în zona Vrancea și a avut o magnitudine de 3,3 grade.

Un cutremur de 3,3 cu o magnitudine de grade pe scara Richter a avut loc, marți seara, în zona seismică Vrancea. A fost vorba despre o mișcare seismică de adâncime, care a fost simțită în special în orașele aflate în apropierea epicentrului.

Potrivit oficialilor Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs marți, la ora 21:18, la Buzău, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut magnitudinea de 3.3 grade pe scara Richter și a avut loc la adâncimea de 110 kilometri. Cutremurul nu a produs pagube. Mișcarea scoarței terestre a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 70 km E de Brasov, 79 km NE de Ploiesti, 114 km S de Bacău, 120 km V de Braila, 121 km V de Galati, 130 km N de Bucuresti, 152 km NE de Pitesti, 185 km E de Sibiu, 195 km N de Ruse și 195 km SV de Iași.

Și la finalul săptămânii trecut s-a produs o mișcare seismică în Vrancea

Sâmbătă, 6 decembrie a avut loc un alt cutremur în zona seismică Vrancea, la ora 20.54, înregistrându-se o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Mișcarea a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cea mai puternică mișcare seismică din 2020, în luna ianuarie

Seismul s-a în apropierea următoarelor oraşe: 49 km nord-est de Ploieşti, 60 km sud-est de Braşov şi 103 km nord de Bucureşti. În luna decembrie, în România au mai avut loc patru cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,2 pe Richter.

În acest an, cel mai puternic seism s-a produs la data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Mișcarea seismică a fost una ce a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.