Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou ATAC al câinilor fără stăpân în vestul țării. Un maidanez A MUȘCAT un medic ÎN FAȚA SPITALULUI
Un nou ATAC al câinilor fără stăpân în vestul țării. Un maidanez A MUȘCAT un medic ÎN FAȚA SPITALULUI

Un nou ATAC al câinilor fără stăpân în vestul țării. Un maidanez A MUȘCAT un medic ÎN FAȚA SPITALULUI

Abia a dat frigul și câinii fără stăpân, flămânzi, au ieșit la atac. Prima victimă a fost un medic urolog, sâmbătă dimineața. Doi maidanezi l-au atacat chiar în fața spitalului, în timp ce medicul mergea la serviciu, la Spitalul Județean Timișoara. Unul din câini i-a sfâșiat pantalonul și l-a mușcat de picior.

Doar o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie, recunoaște medicul. Câinele l-a atacat pe medicul venit la contravizită și l-a mușcat în spatele genunchiului, la câțiva milimetri de artera femurală. Sângerând, cadrul medical s-a dus la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Județean pentru a-i fi acordat primul ajutor și primul vaccin, cel anti tetanos.

”În fața spitalului stau de vreun an de zile cei doi maidanezi. E un câine lup și încă unul, tot de talie mare. Acela m-a mușcat. Nu îmi imaginez de ce. La venirea în spital am lăsat maşina lângă cabina unde stau portarii şi, parcurgând drumul spre spital, cei doi câini care de regulă erau lângă ghereta cu ziare s-au repezit spre mine. Erau zburliţi, s-au postat unul în faţă unul în spate şi au reuşit să mă muște în spatele genunchiului, aproape de arteră. Probabil caninul a intrat acolo”, a declarat medicul urolog Petru Boiborean.

Doctorul a apelat 112, iar Poliția Locală a preluat cazul și efectuează o anchetă. Câinii erau hrăniți, arată aceștia, de un vânzător de ziare din zonă. Animalele, la solicitarea șefuluI Direcției de Mediu a Primăriei Timișoara, au fost ridicate de o firmă de ecarisaj. Ele sunt monitorizate pentru a vedea dacă prezintă semne de turbare.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: