Evenimentul Zilei > Social > Un municipiu important din România și 12 localități din județ ar putea fi plasate în carantină. Când se ia decizia?
Un municipiu important din România și 12 localități din județ ar putea fi plasate în carantină. Când se ia decizia?

Un municipiu important din România și 12 localități din județ ar putea fi plasate în carantină. Când se ia decizia?

Municipiul Pitești și 12 localități din județul Argeș ar putea fi plasate în carantină .

Situație critică în județul Argeș din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. La nivelul unui număr de 12 localităţi se efectuează evaluarea pentru carantinare locală. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus miercuri luarea unor măsuri de prevenire suplimentare.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată. Acest lucru pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, comunică Instituţia Prefectului.

Care sunt localităţile monitorizate

Localităţile aflate în evaluare sunt municipiul Piteşti, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti, Același lucru este valabil și pentru comunele Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

CJSU va analiza şi oportunitatea carantinării zonale. O decizie se va lua în raport de eficienţa măsurilor aplicate în fiecare localitate. Dar şi de evoluția incidenţei numărului de cazuri active raportat la mia de locuitori.

CJSU Argeş a luat decizia ca administratorii pieţelor agroalimentare, dar şi operatorii economici care au că obiect de activitate comerţul cu amănuntul, trebuie să supravegheze permanent, în interiorul spaţiilor comerciale, respectarea de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi de prevenţie. Adică evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni,

Vor fi monitorizate evenimentele publice cum ar fi de tip târg sau bâlci

De asemenea vor fi monitorizate și toate evenimentele publice cum ar fi de tip târg sau bâlci. Dar şi activitatea de agrement piscine şi bazine de înot. Fac excepţie activităţile fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă. Interdicţia este valabilă în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23 iulie – 9 august. Ea va putea fi prelungită în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19.

“Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22,00 în cursul săptămânii. Respectiv la ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”, comunică Prefectura.

Apel al CJSU Argeş

CJSU Argeş a făcut un apel către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă să aplice riguros măsurile stabilite de lege. Apelul a fost făcut şi către cetăţeni, aceștia fiind îndemnați să respecte măsurile de prevenire. Scopul este acela de a împiedica răspândirea virusului. Dar şi pentru a se evita carantinarea zonală.

89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în judeţul Argeş

În judeţul Argeş s-au înregistrat 89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns la 2.265.

În spitale sunt internaţi 432 de pacienţi, 16 fiind spitalizați la AȚI. De asemenea, 350 de persoane s-au externat la cerere.

596 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat de la începutul pandemiei, iar 93 au murit, potrivit stirileprotv.ro. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: