Un palestinian a înjunghiat mortal doi israelieni sâmbătă noaptea în Oraşul Vechi din Ierusalim. La numai câteva ore, un alt bărbat a înjunghiat un băiat în vârstă de 15 ani care a fost dus la spital. Ambii atacatori palestinieni au fost împuşcaţi mortal de către forţele de poliţie, potrivit Agerpres

"Vom înăspri măsurile împotriva palestinienilor", a declarat duminică Israel Katz pentru postul de radio al armatei israeliene. Israelul a interzis accesul palestinienilor din Cisiordania în Oraşul Vechi din Ierusalim timp de două zile. 

Tensiunile au crescut în cursul nopţii de duminică spre luni în timp ce armata israeliană a anunţat că militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat cel puţin o rachetă spre sudul Israelului. Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, Peter Lerner, nu au fost înregistrate victime în aceste atacuri. 

Confruntările dintre israelieni şi palestinieni s-au intensificat în contextul unei dispute privind accesul pe Muntele Templului aflat în Oraşul Vechi şi care reprezintă un loc sacru pentru musulmani, evrei şi creştini. 

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat atacurile de la Ierusalim, apreciind că sunt acţiuni periculoase ce pot conduce la escaladarea violenţelor. 

Uniunea Europeană a lansat de asemenea duminică un apel la reţinere tuturor părţilor implicate după aceste "atacuri brutale", care "nu numai că provoacă suferinţe umane, ci subminează perspectivele păcii" în regiune.