Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a decis definitiv miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost implicată întrun accident auto, iar această instanţă a decis, în aprilie 2013, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro. Decizia a fost atacată de companie, iar în noiembrie 2013 Curtea de Apel București a scăzut drastic suma la 200.000 de euro, potrivit Agerpres.

Georgiana Ghegeliu a făcut recurs, admis ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că suma ce trebuie plătită de CNADNR este cea inițială, de un milion de euro.

Fragmentul de parapet a străpuns portiera

Accidentul în urma căruia Georgiana Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Șoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă mașină care intrase pe sensul lor de mers.

Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Georgiana Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat braţul drept.

În urma procesului deschis în justiţie, instanța a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.