S-a prăbușit un meteorit în Norvegia. Experții s-au întrunit de urgență. „O nebunie”

S-a prăbușit un meteorit în Norvegia. Experții s-au întrunit de urgență. „O nebunie”

Un meteorit de dimensiuni neobișnuit de mari s-a prăbuși, duminică dimineață, în apropiere de capitala Norvegiei. Unele voci susțin că acesta ar fi lovit Pământul, în apropiere de Oslo.

Un „meteorit neobișnuit de mare” s-a prăbușit, duminică dimineață, în jurul orei 01.00. Acesta a fost remarcat de cetățenii norvegieni, care susțin că prăbușirea a generat un spectacol fantastic de sunet și lumină. Unele voci spun însă, că meteoritul este posibil să fi lovit Pământul, în apropiere de capitala Oslo.

Un meteorit s-a prăbușit. Ce spun experții

Rapoartele autorităților din Norvegia arată că lumina a străbătut cerul țării, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cetățenii care au fost martori la fenomen au filmat scenele și le-au postat pe rețelele de socializare. Deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo, a avut loc un spectacol pe măsură.

Rețeaua norvegiană Meteor analiza înregistrările video și alte date pentru a încerca să identifice originea și destinația obiectului, au transmis oamenii de știință, care spun că o parte a meteoritului este posibil să fi lovit Pământul, în apropiere de capitala Oslo, conform Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unde a avut loc impactul meteoritului cu Pământul

Datele preliminare sugerează că impactul ar fi avut loc într-o zonă împădurită ce poartă numele de Finnemarka, aflată la 60 km vest de capitala Norvegiei.

„A fost o nebunie”, a declarat specialistul Morten Bilet, pentru sursa citată, subliniind că meteoritul s-a deplasat cu 15-20 de km/secundă, iar cerul a fost luminat în jur de șase secunde, pe măsură ce corpul se prăbușea.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi", a mai Bilet.

Conform primelor informații, nu a avut loc nicio daună.

Evenimentul va fi vizibil de pe Terra. O stea sub formă de lacrimă va da naștere unui fenomen incredibil

Un fenomen extrem de rar va putea fi vizualizat de pe Terra. O explozie solară imensă va avea loc ca urmare a descoperirii unei stele în formă de lacrimă, a cărei parteneră se hrănește cu materia primei. Din acest motiv, steaua are o formă neobișnuită.

O supernova violentă este vizibilă, potrivit oamenilor de știință, în toată galaxia. Astfel de fenomene au loc atunci când o pitică albă împarte o orbită cu o stea mai tare și mai tânără, care prezintă combustibil de ars.

Pitica albă consumă acest combustibil, atrăgând astfel mai multă materie, în timp ce steaua mai tânără capătă forma unei lacrimi sau a unei elipse. Pe fondul reacțiilor nucleare, are loc o supernova violentă care se vede, de pe Terra, ca un praf pe cerul nopții.

Noile stele orbitează una în jurul celeilalte la aproximativ 90 de minute, ceea ce înseamnă că cele două corpuri sunt extrem de apropiate. Oamenii de știință spun că explozia va fi de tip Ia și va avea loc peste aproximativ 70 de milioane de ani.