Evenimentul Zilei > International > Oslo, capitala cu un singur accident rutier mortal într-un an
Oslo, capitala cu un singur accident rutier mortal într-un an

Oslo, capitala cu un singur accident rutier mortal într-un an

În capitala Norvegiei, anul trecut, o singură persoană a decedat într-un accident rutier. Oficial, aceasta e cea mai sigură localitate din lume, în ceea ce privește traficul. Una din exoplicații e aceea că foarte mulți norvegieni folosesc bicicletele pentru a se deplasa, dar și transportul în comun.

Un raport al autorităților din Oslo arată că în anul 2019 o singură persoană a decedat ca urmare a unui accident rutier. Capitala are o populație de 673.000 de lo cuitori. Mai mult, autoritățile norvegiene arată și că, în aceeași perioadă, niciuna din victimele rutiere la nivelul întregii țări nu a avut sub 16 ani.

Guvernul norvegian a introdus încă din 2018 “Vision Zero”, parte din programul de transport național până în  2029. Programul dorește să stabilească un sistem de transport sigur, în care să nu existe decese din cauza accidentelor rutiere sau persoane rănite grav. Una din măsurile luate a fost amanajarea de piste de biciclete foarte bine conectate între ele, pentru a încuraja cetățenii să folosească bicicleta ca mijloc de transport, în detrimentul mașinii.

Vision Zero este o abordare adoptată și de state membre ale Uniunii Europene. Printre acestea se află și Marea Britanie. Sadiq Khan, primarul Londrei, își dorește ca 80% din călătoriile londoneze să fie fără mașină până în anul 2041.

Sursa: Haicubicla.ro

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: