Evenimentul Zilei > International > Un masiv ATAC cibernetic provoacă haos în mediul online: Twitter, SoundCloud, Spotify and Shopify au probleme serioase
Un masiv ATAC cibernetic provoacă haos în mediul online: Twitter, SoundCloud, Spotify and Shopify au probleme serioase

Un masiv ATAC cibernetic provoacă haos în mediul online: Twitter, SoundCloud, Spotify and Shopify au probleme serioase

Unele dintre cele mai importante siteuri din lume au serioase probleme tehnice în urma unui atac cibernetic de tip DDOS. Printre domeniile atacate se numără Twitter, SoundCloud, Spotify, Shopify, Etsy, Airbnb, Reddit sau Vox Media.

Pentru moment nu se sție cine este în spatele atacului cibernetic, dar faptul că hackerii sunt capabili să deranjeze domenii DNS folosite de cele mai populare siteuri din lume arată multe despre capabilitățile lor, scrie thenextweb.com, cirat de b1.ro.

"În această dimineață, octombrie 21, Dyn a primit un atac DDOS global asupra infrastructurii pe tip DNS pe care o manageriază pe coastă de est a Statelor Unite. Traficul DNS de pe serverele din localitățile de pe coasta de est suferă degradări și întreruperi intermitente în această perioadă. Vom oferi informații proaspete îndată ce vor deveni disponibile" Scott Hilton, un reprezentat al companiei Dyn, una dintre cele mai mari companii ce se ocupă de managerierea performanței internetului.