Evenimentul Zilei > Justitie > Un martor PROTEJAT de DNA RUPE tăcerea!
Un martor PROTEJAT de DNA RUPE tăcerea!

Un martor PROTEJAT de DNA RUPE tăcerea!

Dezvăluiri bulversante ale unui martor protejat de către Direcția Națioanlă Anticorupției (DNA)! Acesta a fost convins să dezvăluie modul în care instituția își construiește dosarele și a oferti detalii despre cel mai important moment al acțiunilor.

Sub protecția anonimatului, acesta a dezvăluit în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena3, că a ajuns să colaboreze cu DNA după ce a fost prins cu ceva. Angajații instituției i-au propus acestuia să colaboreze cu DNA în schimbul imunității sale și să plaseze camere în casa unui demnitar care are imunitare parlamentară.  

Cel care avea să devină protejat DNA a acceptat, a plasat microfoane și a și depus mărturie ca martor protejat.

”Dosarul respectiv a fost trimis în judecată și a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Am fost luat cu un Peugeot dintr-o parcare stabilită, mi-au pus cagulă și am fost dus la sediul ICCJ. Cel care conducea mașina era polițist DNA și cel care dirija era un procuror DNA. (…) Justiția nu mai există”, a spus martorul protejat în înregistrare.

Acum, bărbatul susține că a recurs la acest gest pentru că se consideră vinovat.

”Fac această mărturisire, deoarece mă consider vinovat. Am mințit și am fost părtaș la distrugerea unor familii”, a susține bărbatul care a dorit să-și păstreze identitatea.

”Am înțeles, ulterior, că nu au folosit înregistrarea la dosar, pentru că nu era cu autorizație, ci pur și simplu au dorit să afle mai multe amănunte în mod ilegal”, a încheiat martorul protejat.

VEZI ÎNREGISTRAREA