James Riddle Hoffa, unul dintre cei mai influenți lideri ai sindicatelor americane din secolul XX, este dat oficial dispărut, pe 31 iulie 1975, după ce nu a revenit acasă în noaptea precedentă.

Născut în 1913 într-un cartier minier sărac de cărbune din Brazilia, Indiana, Jimmy Hoffa s-a dovedit un lider natural din tinerețe.

Hoffa a devenit președinte alsindicatului Teamsters în 1957, când fostul lider a fost închis pentru luare de mită.

În calitate de șef, Hoffa a fost lăudat pentru munca sa neobosită de extindere a uniunii sindicale. Grija și abordabilitatea lui au fost surprinse într-una dintre cele mai cunoscute citate care i-au fost atribuite: „Aveți o problemă? Sună-mă. Ridică telefonul”.

Dincolo toate luptele pe care le-a dat și le-a câștigat în numele șoferilor americani, el a avut și o parte întunecată. Pe vremea lui Hoffa, mulți lideri Teamster s-au asociat cu Mafia, pentru escrocherii și delapidare.

Hoffa însuși a avut relații cu mafioți de rang înalt și a fost ținta mai multor investigații guvernamentale de-a lungul anilor ’60. În 1967, a fost condamnat pentru luare de mită și condamnat la 13 ani de închisoare.

În timp ce era în închisoare, Hoffa și-a păstrat funcția de lider sindical, iar atunci când președintele Richard Nixon i-a comutat sentința, în 1971, a fost pregătit să revină.

Eliberat cu condiția de a nu participa la activitățile sindicale timp de 10 ani, Hoffa plănuia să combată restricția în instanță când a dispărut din parcarea unui restaurant din Detroit, nu departe de locul în care și-a început cariera de organizator sindical.

Familia sa a anunțat dispariția la poliția din Bloomfield Township.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric