Evenimentul Zilei > Actualitate > Un mare actor a murit în această după-amiază! Tragedie în lumea filmului
Un mare actor a murit în această după-amiază! Tragedie în lumea filmului

Un mare actor a murit în această după-amiază! Tragedie în lumea filmului

Un mare actor a murit, luni după-amiază, la vârsta de 89 de ani. Acesta a fost găsit în locuința sa. E o tragedie imensă pentru lumea filmului.

Anunțul decesului marelui actor a fost făcut de agentul său.

În 60 de ani de carieră, actorul cu voce inegalabilă, a interpretat peste 200 de roluri în cinema, în special în „Numele trandafirului”, într-un film din franciza „James Bond”, în teatru sau televiziune.

În cinema, a jucat în 1962 în „Procesul”, adaptare după romanul lui Franz Kafka de Orson Welles, alături de Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson, Fernand Ledoux.

După câteva roluri în „Snobs!” din 1961 de Jean-Pierre Mocky, „La Bourse et la Vie” în 1965, „Les Compagnons de la marguerite” în 1967, François Truffaut îi oferă roluri frumoase în „La Mariée était en noir” în 1967, apoi în „Baisers volés”, în 1968.

Michael Lonsdale a fost considerat unul dintre cei mai misterioși actori, deoarece, s-a ferit întotdeauna să-și destainuie „secrete” din viața sa personală.

La începuturile carierei sale artistice, Michael Lonsdale a jucat în superproducţii care i-au deschis porţi după aceea în cinematografia franceză.

A jucat în „Numele trandafirului”, de Jean-Jacques Annaud alături de Sean Connery, în „Moonraker” a fost Hugo Drax, un criminal megaloman demn de cele mai rele fapte în seria cu agentul 007.

Pentru rolul din „Des hommes et des dieux” a fost premiat de mai multe ori în 2011, la finalul carierei sale: premiul César pentru cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru cel mai bun actor, premiul Lumière, premiul „Henri-Langlois”, potrivit romaniatv.ro