Evenimentul Zilei > Justitie > Un magistrat urmărit de MISA va supraveghea Referedumul pentru Familie
Un magistrat urmărit de MISA va supraveghea Referedumul pentru Familie

Un magistrat urmărit de MISA va supraveghea Referedumul pentru Familie

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat, joi, prin tragere la sorți, pe cei șapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC) la referendumul din 6 - 7 octombrie pentru revizuirea Constituției.

În urma tragerii la sorți efectuate de președintele Instanței supreme, Cristina Tarcea, au fost desemnați cei șapte judecători membri ai BEC: Lavinia Dascălu (Secția I civilă), Rodica Zaharia și Cosmin Horia Mihăianu ( Secția II civilă), Marius Ionel Ionescu și Mona Magdalena Baciu (Secția de contencios), Oana Burnel și Ionuț Mihai Matei (Secția penală).

Cei șapte judecători urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, președintele și vicepreședintele BEC. Propunerea legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat.

Judecătorul care i-a condamnat pe Năstase și Udrea

Ionuț Matei a făcut parte din completele care i-au condamnat, printre alții, pe Adrian Năstase, Elena Udrea, Alina Bica și Adrian Severin. La jumătatea lunii iunie, Ionuț Matei a primit o s crisoare de amenințare în cutia poșt ală a locuinței sale, din partea membrilor MISA. Membrii MISA l-au amenințat pe judec atorul Ionuț Matei, președintele completului care urmează să s oluționeze dosarul lui Gregorian Bivolaru că vor face publice cinci do sare incriminat orii la adresa ac estuia în cazul în care el nu va da o s entință favorabilă în c azul liderului mișcării. Mai mult, în acea scrisoare se preciza că acțiunile membrilor MISA nu se vor opri decât atunci când judecatorul Ionuț Matei va fi dat afară din magistratură.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: