Un prânz de Paşte s-a dovedit a fi fatal pentru un faimos şef al mafiei siciliene. Giuseppe Calvaruso, un mafiot care s-a întors recent din Brazilia, a fost arestat de poliţişti în timp ce sărbătorea Paştele cu familia sa, în apropiere de Palermo, informează luni agenţia de presă APA.

Calvaruso a rămas o lungă perioadă de timp în Brazilia pentru a se ocupa de activitatea criminală a Cosa Nostra. În calitate de naş al mafiei, el a soluţionat disputele dintre membrii familiei şi a asigurat “ordinea publică” pe teritoriul său, au spus anchetatorii.

Printe altele, Calvaruso a garantat siguranţa şi întreţinerea familiilor mafioţilor încarceraţi. Oameni de afaceri şi antreprenori au apelat la el pentru a primi permisiunea de a începe o afacere sau de a soluţiona diverse dispute. Potrivit anchetatorilor, naşul mafiei a preluat “rolul surogat” al instituţiilor statului.

Calvaruso a făcut afaceri şi în străinătate, cu companii care au investit sume imense de capital în industria hotelieră şi de construcţii din Sicilia. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o serie de extorcări, menite să constrângă proprietarii de clădiri care au nevoie de renovare să apeleze la companii de construcţii deţinute de fapt de Calvaruso.