Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un lider politic din Israel aruncă bomba: „Covid-19, creat în laboratoarele chineze”
Un lider politic din Israel aruncă bomba: „Covid-19, creat în laboratoarele chineze”

Un lider politic din Israel aruncă bomba: „Covid-19, creat în laboratoarele chineze”

Orly Levy, lidera partidului Gesher, acum parte a alianței de centru-stânga Labour-Gesher-Meretz, relansează teza potrivit căreia Covid-19 a fost creat într-un laboator militar chinez.

Orly Levi a reafirmat în timpul unei transmisiuni la radio: „Acest virus n-a apărut dintr-o supă de lilieci, ci a fost creat în laborator, într-o forma sau alta”. Levi a amimtit apoi că Israelul este obişnuit să combată împotriva armelor biologice „din vremuri străvechi” şi că nu e posibil ca „atâtea vieţi să fie curmate din pricina coronavirusului”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a negat posibilitatea acestei teze, lansată pentru prima oară de un senator american. Iar autorităţile chineze au respins mereu aceste acuzaţii. Dubiile au venit din SUA şi Israel din pricina prezenţei celui mai important centru de studii militare pentru ameninţările biologice de la Wuhan, epicentrul epidemiei.

În Israel au fost până acum verificate 10 cazuri. Din acest motiv,  statul ebraic a suspendat toate zborurile pe direcţiile China, Coreea de Sud şi Japonia, iar cetăţenii altor ţări lovite de virus, vor fi supuşi la controale în aeroporturi „dacă vor acuza simptome” suspecte. Lista controalelor ar putea fi mărită, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu. Unica escală internaţională israeliană este Ben Gurion din Tel Aviv fiind dotat pentru controale amănunţite, relatează La Stampa.