Evenimentul Zilei > International > Un lider al Statului Islamic a fost ucis în lovituri ale coaliției în Siria
Un lider al Statului Islamic a fost ucis în lovituri ale coaliției în Siria

Un lider al Statului Islamic a fost ucis în lovituri ale coaliției în Siria

Un lider important al grupării Statul Islamic (SI) a fost ucis vineri într-o lovitură aeriană a coaliției internaționale în timp ce se deplasa pe motocicletă în estul Siriei, a făcut cunoscut un ONG sirian, citat de AFP.

”Un avion al coaliției a tras asupra unei motociclete pe care se aflau doi indivizi după ce părăsiseră un cartier general” al SI, a declarat directorul Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane, care a precizat că incidentul a avut loc la vest de Deir Ezzor.

”Unul dintre indivizii de pe motocicletă era un important lider de naționalitate arabă al SI”, a adăugat el.

”A fost ucis și bărbatul care era împreună cu el”, a mai spus Abdel Rahmane, fără să ofere alte detalii legate de identitatea individului, rolul său exact în cadrul organizației sau dacă lovitura fost efectuată de un avion de luptă sau o dronă.

Potrivit directorului OSDH, ”este pentru prima dată când coaliția vizează un responsabil al SI de la începutul bombardamentelor în Siria”.

Faptul că individul a fost vizat după ce a părăsit cartierul general dovedește că era strict supravegheat, a mai afirmat Rami Abdel Rahmane.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News