Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnalist Antena3 supărat că nu a putut să-i adreseze întrebări președintelui Iohannis: ”Mă simt ca în Coreea de Nord”
Jurnalist Antena3 supărat că nu a putut să-i adreseze întrebări președintelui Iohannis: ”Mă simt ca în Coreea de Nord”

Jurnalist Antena3 supărat că nu a putut să-i adreseze întrebări președintelui Iohannis: ”Mă simt ca în Coreea de Nord”

Un jurnalist acuză lipsa de transparență a președintelui Klaus Iohannis care a refuzat să răspundă întrebărilor presei în legătură cu tragedia de la Matei Balș.

Un jurnalist Antena3 s-a arătat supărat pentru că nu a putut să-i adreseze întrebări președintelui Iohannis

Un jurnalist acuză lipsa de transparență a Administrației Prezidențiale și, implicit a președintelui Klaus Iohannis. Președintele, care a susținut o declarație de presă la câteva ore după incendiul de la Matei Balș, în curtea spitalului, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Acest lucru a fost comunicat chiar înainte ca Iohannis să-și facă apariția, de echipa sa de comunicare.

Jurnalistul Cristi Popovici, prezentatorul rubricii Cetățeanul C, de la Antena 3, a postat pe Facebook un comentariu referitor la această situație neplăcută. Jurnalistul spune că s-a simțit ca într-o dictatură – Coreea de Nord – unde Marele Conducător poate fi abordat cu permisiune specială.

„Sunt în curtea Institutului Matei Balș, unde a avut loc dezastrul. Vine președintele. Jurnaliștii au fost selectați și primiți înăuntru, fără camere, fără a putea pune întrebări. Practic voi fi un martor al discursului acestuia, a vizitei de imagine pe care o face. Ne este interzis de echipa de comunicare să-i adresăm întrebari, nu care cumva să-l deranjăm. Nu știu de ce, dar mă simt ca în Coreea de Nord”, a scris Cristi Popovici.

Tragedia de la Matei Balș. Un jurnalist acuză lipsa de transparență a președintelui Iohannis

Tragedie la matei Bals IohannisUn grav incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”. 5 persoane au decedat, au fost afectate 4 saloane. Au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp. 4 saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției.

 Mobilizare de proporții

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că au acţionat 6 echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple. Medicul a spus că dintre cele 44 de persoane evacuate, două erau în stare gravă şi au necesitat protezare respiratorie.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Acestea au fost duse la  Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”. Restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.