Evenimentul Zilei > International > Un jurnalist a fost măcelărit! Dezvăluise corupția din Poliție
Un jurnalist a fost măcelărit! Dezvăluise corupția din Poliție

Un jurnalist a fost măcelărit! Dezvăluise corupția din Poliție

Un jurnalist în vârstă de 42 de ani, care scria despre carteluri și corupția din poliție, a fost descoperit sâmbătă, ucis de mai multe lovituri de cuțit.

Este vorba de directorul portalului „Observatorul sudului”, Nevith Condés Jaramillo. El a fost găsit ucis în centrul Mexicului, la Cerro de Cacalotepec, cu cel puțin patru plăgi înjunghiate.

Șirul de jurnaliști asasinați pare să nu se mai oprească, în Mexic, scrie El Pais, având în vedere că Jaramillo este al patrulea ziarist ucis luna aceasta și al zecelea de la începutul anului.

Autoritățile nu au dat publicității detalii privind asasinarea Nevith Condés Jaramillo, și nici nu au indicat vreun responsabil. Organizația „Article 19”, care monitorizează cazurile de violențe contra jurnaliștilor, a început o investigație pentru a stabili dacă asasinatul are legătură cu activitatea sau articolele ziaristului.

Condés Jaramillo locuia la Tejupilco, un oraș cu circa 70,000 de locuitori, din sudul Mexicului, și scria despre evenimentele din regiunea Tierra Caliente. A acoperit subiecte precum prăbușirea unui elicopter în urma unui schimb de focuri între o familie mafiotă și Poliția Statală și a scris despre plângerile cetățenilor împotriva autorităților, despre taxa de protecție cerută de polițiști și incapacitatea acesteia de a oferi serviciile publice pentru care este plătită.

Prin moartea lui Condés Jaramillo se depășește statistica neagră a anului 2018, când au fost uciși nouă ziariști. Mexicul este cunoscut deja ca cea mai periculoasă țară pentru jurnaliști. Din 2000 încoace, peste 130 de ziariști au fost uciși în Mexic, potrivit organizației „Article 19”.

Foto: El Pais

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: