Evenimentul Zilei > Politica > Un grup de intelectuali critică lista consilierilor lui Iohannis
Un grup de intelectuali critică lista consilierilor lui Iohannis

Un grup de intelectuali critică lista consilierilor lui Iohannis

Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, Sever Voinescu şi alţi 23 de intelectuali i-au adresat o scrisoare deschisă președintelui ales al României, în care atacă opțiunile lui Klaus Iohannis pentru echipa de consilieri prezidențiali. Cap de lista este Dan Mihalache, dar nici ceilalți nu sunt scutiți de criticile Grupului 22.

 „Victoria dumneavoastră în alegerile prezidenţiale a reprezentat o cauză pentru societatea civilă din România. Aţi avut sprijinul ei, al tinerilor, al diasporei, în general al tuturor celor care vedeau în Victor Ponta şi în echipa lui o ameninţare la adresa statului de drept şi a poziţiei clare pro-occidentale pe care ţara noastră trebuie să şi-o asume”, se arată în scrisoare. „Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil”, mai spun semnatarii, trecând în revistă traseul profesional şi declaraţii ale acestuia.

Klaus Iohannis a răspuns printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook: „Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”.