Evenimentul Zilei > Social > Un funcționar bancar din România a dat o ”lovitură” de peste 180.000 de euro unor români din SUA
Un funcționar bancar din România a dat o ”lovitură” de peste 180.000 de euro unor români din SUA

Un funcționar bancar din România a dat o ”lovitură” de peste 180.000 de euro unor români din SUA

Functionarul unei bănci din România a sustras peste 180.000 de euro din conturile unor români din SUA.

Un fost angajat al unei bănci renumite din România, trimis în judecată pentru unele infracțiuni, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Alex Robert Cîrstea a fost angajat al ING din Timişoara. DIICOT l-a trimis în judecată în luna mai 2020 pentru mai multe infracţiuni făcute în calitate de angajat al băncii.

Reclamația, făcută de o familie de români din Statele Unite ale Americii

Dosarul a fost deschis împotriva lui Alex Robert Cîrstea acum trei ani. Acest lucru s-a întâmplat după ce o familie de români din Statele Unite ale Americii făcut o reclamație la bancă. Ei au sesizat ”mai multe operaţiuni bancare efectuate fraudulos din conturile lor, de o persoană necunoscută”.

În urma verificărilor, banca a constatat mai multe infracţiuni făcute de un angajat al său din Timişoara. Drept urmare, instituția bancară a sesizat autorităţile. Ilegalitățile au început în anul 2015, când o româncă stabilită în SUA s-a prezentat la un punct de lucru ING din Timişoara pentru lichidarea unui depozit în valoare de 112.217 euro. Femeia a decis să investească suma de 112.000 de euro în Fonduri Mutuale.

Ce au descoperit procurorii DIICOT

Potrivit DIICOT, „la data de 07.05.2015 inculpatul a modificat neautorizat numărul de telefon şi adresa de email înregistrate în sistemul băncii în numele acestei cliente. Apoi, după care i-a falsificat semnătura pe cererea de modificare date clienţi persoane fizice, a solicitat în numele acesteia eliberarea unui card bancar pe numele clientului D.M. soţul clientei D.A.M”.

După ce a falsificat semnătura clientului, funcţionarul bancar a lichidat depozitul. El a transferat toţi banii într-un cont în lei. Ulterior, bărbatul a retras banii de la bancomat.

Fostul funcţionar bancar a recunoscut în timpul procesului toate acuzaţiile aduse de DIICOT. El a spus în faţa instanţei că îi pare rău.

Tribunalul Timiş l-a condamnat pe tânărul de 33 de ani la trei ani de închisoare cu suspendare şi l-a obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţîi. Totodată, fostul angajat al ING a fost obligat să achite băncii peste 180.000 de euro, potrivit antena3.ro.