Gică Popescu (52 de ani), fost căpitan al echipei naționale a României, ar fi putut juca pentru Real Madrid. „Baciul” a avut o ofertă concretă de la marea grupare spaniolă, dar a refuzat. Se întâmpla în 1990, în timpul Campionatului Mondial din Italia. Popescu era legitimat la Universitatea Craiova și în acea vară s-a transferat în Olanda, la PSV Eindhoven.

În 1994, el a ajuns la Tottenham, iar după un sezon petrecut în Premier League a semnat cu FC Barcelona, acolo unde a stat până în 1997, devenind chiar căpitan al catalanilor.

„Așa a început Generația de Aur. Oferta de la Real Madrid”, a scris Popescu, ieri, 9 iunie, făcând referire la meciul România – URSS, disputat la aceeași dată, în 1990, la Mondialul din Italia. „Tricolorii” au debutat cun un succes, pentru că s-au impus cu scorul de 2-0.

„A doua zi, am primit prin intermediul lui Mircea Petescu, agentul meu de atunci, oferta de la Real Madrid. Mi-am pus contractul pe noptieră. Emil Săndoi, colegul meu de cameră, mi-a zis: «Dacă nu semnezi, lasă-mă că-ți iau mâna și semnez în locul tău!».

Peste două zile am refuzat. Un ziar din acei ani a scris după meciul cu URSS, o mare victorie cu golurile lui Marius Lăcătuș, «Gică Popescu deasupra tuturor». N-am semnat cu Real Madrid. M-am dus la PSV Eindhoven, marea campioană a Olandei și câștigătoare a Cupei Campionilor în 1988”, și-a amintit Gică Popescu într-o postare publicată pe contul de Facebook.

Real Madrid a reușit să transfere un fotbalist român în acea vară. Este vorba despre Gheorghe Hagi, care a fost cumpărat de la Steaua București pentru 4,5 milioane de dolari. „Regele” a jucat pe „Santiago Bernabeu” până în 1992, atunci când a semnat cu Brescia antrenată de Mircea Lucescu. Și Hagi avea să ajungă la Barcelona, în 1994. A îmbrăcat tricoul catalanilor până în 1996 când a plecat în Turcia, la Galatasaray Istanbul.