Evenimentul Zilei > Sport > Un fotbalist de la Dinamo a fost luat cu ambulanța chiar de pe teren! „Jucător cu mentalitate și spirit de sacrificiu”
Un fotbalist de la Dinamo a fost luat cu ambulanța chiar de pe teren! „Jucător cu mentalitate și spirit de sacrificiu”

Un fotbalist de la Dinamo a fost luat cu ambulanța chiar de pe teren! „Jucător cu mentalitate și spirit de sacrificiu”

Alexandru Răuță a fost luat cu ambulanța de pe teren chiar în timpul meciului cu Rapid. Fotbalistul s-a riscat pentru echipa sa, dar probleme de sănătate și-au spus cuvântul, fiind dus de urgență la spital.

Mijlocașul de la Dinamo a fost luat cu ambulanța în timpul meciului cu Rapid. Sportivul de 29 de ani a simțit dureri îngrozitoare în piept. Acesta a purtat dispozitivul holter, care monitorizează bătăile inimii, dar a fost nevoit să efectueze și alte controale medicale.

Probleme de sănătate grave

Conform informaţiilor obţinute de Telekom Sport, mijlocașul a primit în ambulanţă primele îngrijiri medicale, acuzând o stare febrilă. I s-a pus o perfuzie, pentru hidratare, şi a fost testat pentru Covid-19. Rezultatul testului rapid antigen a fost negativ. Mijlocaşul nu este vaccinat.

Alexandru Răuță a aflat că suferă de tahicardie (n.r. – tulburare de ritm cardiac, pulsul jucătorului fiind mult mai ridicat decât în condițiile normale). Echipa a hotărât să îl lase pe tânăr să se antreneze o perioadă separat, făcând doar câteva alergări care nu îi pun sănătatea în pericol.

Vara trecută, acesta s-a infectat cu virusul COVID-19, iar rezultatele testului cardiac au fost îngrijorătoare, cifrele fiind anormale pentru un sportiv.

Și-a pus viața în pericol

Răuță are de ales dacă renunță la fotbal sau nu. Tânărul și-a pus viața în pericol după ce a insistat să joace în meciul cu Rapid, chiar dacă starea lui de sănătate era precară de câteva zile.

Suporterii Dinamo și-au arătat admirația față de sportiv pe rețelele de socializare.

„Respect, Alex Răuță! Am avut un antrenor care a abandonat echipa după ce a îngropat-o în datorii. Simțea o durere în piept și una în cot. Am văzut și jucători care nu riscă nici măcar o alunecare. Dar există și altfel de oameni. Răuță este unul dintre ei.

A intrat pe teren deși simțise că ceva nu e în regulă, doar pentru a ajuta echipa. Jucător cu mentalitate și spirit de sacrificiu. Acesta este exemplul pe care jucătorii cu experiență trebuie să-l dea celor tineri. Suntem cu gândul la tine, Alex! Sperăm să revii cât mai repede pe teren. Avem atâta treabă de făcut pentru Dinamo!”, au scris pe Facebook reprezentanțîi DDB Italia.