Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost selecționer îl pune în gardă pe Contra: „Va fi atacat din toate părțile pentru că toată lumea se pricepe”
Un fost selecționer îl pune în gardă pe Contra: „Va fi atacat din toate părțile pentru că toată lumea se pricepe”

Un fost selecționer îl pune în gardă pe Contra: „Va fi atacat din toate părțile pentru că toată lumea se pricepe”

Victor Pițurcă i-a atras atenția lui Cosmin Contra să se aștepte la critici dure atât timp cât va fi în funcția de selecționer al echipei naționale.

Victor Pițurcă, fost selecționer al echipei națioanale, a povestit că a avut o discuție cu fostul său elev, Cosmin Contra, pe care l-a sfătuit să se pregătească pentru criticile ce vor veni. „Piți” crede că actualul selecționer va avea probleme pe banca primei reprezentative, pentru că aria de selecție este redusă în România, iar jucătorii sunt modești din punct de vedere valoric.

„Pentru Contra e o meserie nouă. E complet diferit să fii selecționerul naționalei. E într-o funcție nouă, să vedem cum va gestiona situația. Nu va fi simplu. Contra mi-a trimis un mesaj, a vrut să vorbească cu mine. Am avut o discuție simplă cu el, i-am spus în mare despre ce e vorba ca selecționer. Va fi atacat din toate părțile pentru că toată lumea se pricepe la fotbal în România. E foarte dificil să fii selecționer al naționalei pentru că materia umană și cea fotbalistică sunt reduse. În primul rând, selecționerul trebuie să facă selecția foarte foarte bine să simtă momentul potrivit, să simtă jucătorii. De pildă, eu făceam selecții foarte bune”, a afirmat Pițurcă la Telekom Sport.

Antrenorul a explicat că nu va mai lucra niciodată cu Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF. „Nu voi accepta să mai fiu selecționer cu actuala conducere a Federației, deci n-avea sens să fiu pe lista posibilor înlocuitori ai lui Daum. Mi-am exprimat foarte clar această decizie Nu am răutate sau dușmănie cu Burleanu, dar eu îmi doresc în fruntea Federației oameni de fotbal, nu persoane venite din alte sfere ale societății noastre puse în funcție cu japca în detrimentul unor persoane de fotbal. Vreau ca FRF să fie condusă de oameni de fotbal. S-ar putea să mai fiu selecționer în viitor."

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: