Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării în guvernul lui Adrian Năstase, a postat pe Facebook un punct de vedere interesant cu privire la implicaţiile dezvăluirilor din prestigioasa publicaţie britanică The Times. Redăm mai jos integral postarea acestuia:

" Vreţi să vedeţi pe viu cum funcţionează "războiul hibrid" atunci când devii ţintă?

Priviţi: Potrivit reporterilor britanici, bandă încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permite cumpărătorului să lucreze în orice stat membr UE.

Un jurnalist al publicaţiei londoneze [The Times], Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării, care au publicat anunţuri cu paşapoarte româneşti de vânzare într-un ziar în limba rusă din Marea Britanie. Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grisko. Acesta s-a lăudat că mii de oameni din alte ţări au primit cetăţenie română cu ajutorul sau şi chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei.. “Este aproape legal”, a adăugat el. Grisko a ajutat-o pe jurnalistă sub acoperire să meargă în România, unde s-a întâlnit cu creierul operaţiunii, Grigori Volkov, care s-a lăudat în faţă jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă."

Deci, operaţiune rusească 100 %: de la "jurnalistă britanică" de la The Times, nu vreun ziar de provincie, Kravtsova, prin intermediarul Grisko, la capul reţelei din … România, dl Volkov!

Unde are loc "operaţiunea"? În Marea Britanie! Adică tocmai acolo unde suntem huliţi pe toate drumurile, pt că avem de gând să le umplem ţară cu români!?

Când? Cu două zile înainte de referendum!

(De ce să îţi dezvălui propria "afacere", care îţi aduce bani cu carul – câte 1000 de lire de paşaport – aruncând-o practic în aer, dacă nu ai organizat-o exact în acest scop?)

Consecinţă? ÎN CAZ CĂ BRITANICII IES DIN UE, ROMÂNIA VA FI CONSIDERATĂ UNA DIN CAUZE, RĂMÂNÂND ASTFEL STIGMATIZAŢI PE VECI!

Dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat numai în Marea Britanie, mai puteai argumenta credibil că este vorba de o operaţiune rusească tipică de compromitere a României, dar când ea începe pe teritoriul României, în birourile unei autorităţi româneşti, e aproape imposibil de pretins că nu eşti şi tu implicat …

Am o mică întrebare: "serviciili" noastre chiar nu au ştiut nimic? Sau sunt ocupate complet cu "lupta anti-corupţie"? Că, aşa ocupate cum sunt, ne fac alţii arşice între timp!"

Te-ar putea interesa și: