Evenimentul Zilei > Justitie > Un fost comisar de Gardă Financiară nu poate justifica peste 1 milion de euro
Un fost comisar de Gardă Financiară nu poate justifica peste 1 milion de euro

Un fost comisar de Gardă Financiară nu poate justifica peste 1 milion de euro

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de de 4.740.262 de lei (aprox. 1.143.562,32 Euro), între averea dobânditã și veniturile realizate de cãtre Constantin Tănase, fost comisar în cadrul Gãrzii Financiare Constanța, împreunã cu familia, în perioada 01 ianuarie 2000 - 31 decembrie 2011.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite și veniturile realizate de cãtre Constantin Tănase, împreunã cu familia, în perioada exercitãrii funcției publice.

Tănase a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.