Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost comandor român în Irak a transformat un hectar de pârloagă într-o fermă profitabilă de legume bio
Un fost comandor român în Irak a transformat un hectar de pârloagă într-o fermă profitabilă de legume bio

Un fost comandor român în Irak a transformat un hectar de pârloagă într-o fermă profitabilă de legume bio

Marin Dumbravă s-a pregătit toată viața pentru a lucra în Armată și a și făcut-o până în 2008. După ce a trecut în rezervă, s-a apucat de ceea ce el considera până atunci ca fiind o glumă – agricultura. Și nu orice fel de agricultură, ci agricultură ecologică. În ciuda suprafeței mici – sub un hectar, a fermei bio înființată lângă București, fostul militar a reușit nu doar să aibă o afacere agricolă rentabilă, dar și să construiască un brand de care este mândru.

La doar 15 kilometri de București, pe strada Primăverii din comuna Joița, se află o fermă inspirată din grădina bunicilor noștri de la țară. Înființată de o persoană cu un nume predestinat pentru a crea un loc de poveste, Marin Dumbravă, microferma este locul din care două hipermarketuri și mai multe magazine de profil se aprovizionează săptămânal cu produse bio.

Comandor inginer, Marin Dumbravă a făcut carieră în Aviație și și-a dedicat viața a promisiunii făcute prin jurământ: să-și apere țara și până în 2008, cu doi ani înainte de a ieși la pensie și-a dedicat fiecare secundă Armatei. ”Am făcut Academia Militară, pe urmă Politehnica a doua facultate la Sisteme de propulsie, inginer de motoare, pe urmă masteratul la Universitatea Națională de Apărare – Resurse de Apărare. În ultima perioadă am fost șef distribuție în teatrele de operațiune. Am fost în Irak de teri ori. Puteam să merg și în Afganistan, dar a fost suficient Irakul până în 2008”.

 Citiți textul integral pe Agrointel.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: