Evenimentul Zilei > Social > Un fenomen i-a amploare în România. Copiii sunt afectați
Un fenomen i-a amploare în România. Copiii sunt afectați

Un fenomen i-a amploare în România. Copiii sunt afectați

Într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui se arată că 11 fete cu vârsta de până în 15 ani din judeţul Vaslui au născut în primul semestru al anului 2019.

Potrivit aceluiaşi raport, în anul 2018 au fost înregistrate 18 naşteri la fete cu vârsta mai mică de 15 ani, în timp 387 de adolescente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani au adus pe lume copii.

„Fenomenul ‘copiilor cu copii’ este unul social, pentru că efectele nu se limitează la situaţia unei mame sau a unei comunităţi, ci vizează, în lanţ, sănătatea fizică şi emoţională a unor copii care se nasc într-un mediu vulnerabil şi supus riscurilor sociale. Până pe 15 octombrie, Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii va desfăşura activităţi de informare şi educare a elevilor prin prezentări şi discuţii cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, a planificării familiale, prevenirea sarcinilor nedorite şi a consecinţelor acestora”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Vaslui, potrivit flux24.ro