Evenimentul Zilei > Actualitate > UN CONTRACT din zece de economisire creditare este semnat în favoarea unui minor!
UN CONTRACT din zece de economisire creditare este semnat în favoarea unui minor!

UN CONTRACT din zece de economisire creditare este semnat în favoarea unui minor!

Cu unul din 10 contracte semnate în numele titularilor minori, Romania se înscrie în tendinţa pieţelor din UE, unde sistemul de economisire-creditare funcţionează de zeci de ani, iar ponderea contractelor încheiate în numele copiilor este chiar dublă.

“Investiţia în casă nouă este considerată de multe familii o investiţie majoră, iar familiile din România utilizează cadrul legal aplicabil sistemului BAUSPAR (economisire-creditare în scop locativ) pentru a-şi maximiza rezultatele economisirii prin încheierea de contracte de economisire-creditare tuturor membrilor unei familii, inclusiv copiii şi seniorii, reiese din studiile de piaţă derulate de BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) cu sprijinul IRSOP. În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există aproape 41.000 contracte (circa 10% din totalul contractelor) cu titulari  minori (sub 18 ani)“, se arată într-un comunicat BCR.

În Austria, fiecare al cincilea contract de economisire creditare este semnat în favoarea unui copil, iar în Cehia fiecare al şaselea contract.   

Conform studiilor de piaţă, din 1,8 milioane de gospodării urbane cu copii sub 18 ani, 1,19 milioane sunt gospodării cu 1 copil sub 18 ani, 550.000 sunt gospodării cu 2 copii sub 18 ani şi 60.000 gospodării cu mai mult de trei copii sub 18 ani. Din totalul familiilor cu copii, peste 800.000 gospodării sunt interesate de încheierea unui contract de economisire-creditare pentru copii, invocând ca argumente “cumpărarea unei locuinţe”, “posibilitatea de a lua un credit imobiliar”, “fond de economisire în vederea obţinerii unui credit”. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: