Consilierul local Istvan Szekely, din Florești, mare devzoltator imobiliar a fost surprins joi, de un trecător în timp ce își parca autoturismul de lux pe banda destinată bicicliștilor, din centrul Clujului, pe Bulevardul Eroilor. După ce i s-a atras atenția asupra acestuia fapt, Szekely a i-a spus femeii care a sesizat ilegalitatea, că este o ”proastă”. ”Ce-ți trebuie tu? Hai dispari. Mișcă-te! Ești o proastă! Ești o proastă!”.

Femeia nu s-a speriat de loc iar după ce i-a făcut poze cocalarului cu Mercedes, a postat fotografia pe o pagină de facebook destinată șoferilor care încălcă prevederile Codului Rutier. Pe pagina de facebook ”ai parcat ca un bou”, Szekely a mai fost fotografiat și cu alte ocazii când a parcat, nu pe un loc destinat persoanelor cu handicap, ci pe două.

Istvan Szekely este consilier local UDMR și este dezvoltator imobiliar, mai exact construiește blocuri.

Liderii UDMR Cluj s-au sesizat de urgență în legătură cu modul de adresare în public a politicianului local. Csomo Botond, președintele UDMR Cluj, a declarat că este inadmisibil și de netolarat, comportamentul lui Szekely. ”Este inadmisibil într-o țară civilizată ca cineva, indiferent ce mașină are Mercedes, BMW sau Trabant, să își parcheze mașina pe pista de bicicliști, iar dacă cineva îi atrage atenția să folosească acest limbaj. Voi purta o discuție cu domnul Szekely Istvan. Nu acceptăm un astfel de comportament. Eu circul foarte mult cu bicicleta și mă deranjează când cineva blochează pista de biciclete”,a spus Botond.

Politicienii locali, niște nesimțiți

Acest incident din Cluj Napoca este al doilea de acest gen, după cazul unui politician de la PNL Bistrița care a bătut o femeie. Cazul a fost prezentat pe larg în mass media, iar după aceasta, conducerea PNL a luat decizia de a-l exclude din partid. Vicepresedintele PNL Bistrita Năsăud, Jenor Beudean, a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului și era să lovească o femeie. Când i s-a atras atenția, politicianul a urmărit-o pe femeie cu mașina iar când a ajuns-o, s-a dat jos la ea și a început să o lovească.