Evenimentul Zilei > Actualitate > Un comisar-șef șochează: „Interlopii sunt infiltrați în politică, în poliție, peste tot!”
Un comisar-șef șochează: „Interlopii sunt infiltrați în politică, în poliție, peste tot!”

Un comisar-șef șochează: „Interlopii sunt infiltrați în politică, în poliție, peste tot!”

Scandalul stârnit după moartea interlopului Emi Pian a încins spiritele printre oamenii legii.

Comisarul-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente susţine că membrii clanurilor mafiote din București au oameni infiltraţi peste tot, chiar și în poliție și politică.

Reprezentantul legii a spus că acesta ar fi, de fapt, motivul pentru care serviciului sau i s ar fi interzis colaborarea cu anchetatorii DIICOT.

„Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un polițist care a fost cercetat.

Membrii lumii interlope înțeleg să săvârșească diferite infracțiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetați sau știu că sunt cercetați încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală și de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date și informații prin intermediul unor polițiști.

Anul trecut au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situații similare având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, a spus comisarul-șef Andrei Marius, pentru Digi 24.

„Suntem cu ochii pe voi”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis, vineri, un mesaj prin care încurajează românii să aibă încredere în instituțiile statului cu atribuții în combaterea criminalității, despre care spune că lucrează împreună pentru a-și face datoria.

„Din această săptămână, în fiecare zi de vineri, vă vom prezenta toate acțiunile MAI care au loc în cursul săptămânii privind combaterea criminalității.

Acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive și trebuie să fiți la curent cu activitatea noastră. MAI are reacții unitare, structurate și eficiente. Avem planuri comune cu alte instituții în strategii țintite pe grupurile infracționale.

Cetățenii onești ai acestei țări nu trebuie să se teamă. Suntem o țară sigură, în ceea ce privește ordinea publică.

Guvernul face eforturi mari ca în această perioadă, limitată ca resurse, să asigure mijloace tehnice necesare și echipamentul potrivit dar și contextul legislativ pentru ca fiecare angajat al MAI, în special din zona operativă, să se simtă protejați

Am în încheiere un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi”, a declarat Vela.