Evenimentul Zilei > Justitie > Un cleric francez a fost CONDAMNAT pentru VIOLAREA unor femei şi fetiţe în ROMÂNIA şi Franţa
Un cleric francez a fost CONDAMNAT pentru VIOLAREA unor femei şi fetiţe în ROMÂNIA şi Franţa

Un cleric francez a fost CONDAMNAT pentru VIOLAREA unor femei şi fetiţe în ROMÂNIA şi Franţa

un cleric francez din congregația Sfântul Ioan, judecat pentru agresiune sexuală și viol împotriva unor fete din Franța și România, a fost condamnat la opt ani de închisoare, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Jean-Dominique Lefèvre, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut toate agresiunile sexuale din perioada 1991-1999. Clericul mai este suspectat că a violat o minoră, dar și o femeie de 33 de ani în 2007, însă cele două fapte sunt negate de călugăr, conform B1 TV.

Tribunalul a reţinut acuzaţia de viol în primul caz, iar clericul va fi încarcerat la închisoarea Varennes-le-Grand.

În deschiderea procesului, care a avut loc la data 21 mai, Jean-Dominique Lefèvre a recunoscut toate agresiunile sexuale care i-au fost imputate în perioada 1991-1999 împotriva a cinci fete în Franţa şi România, însă a contestat că a violat o româncă, precum şi o femeie în vârstă de 33 de ani în 2007.

Clericul a povestit cum a forţat fetele, majoritatea în vârstă de opt ani, să accepte mângâieri și a admis că a făcut "gesturi deplasate" legate de "pulsiuni". Când atingerile au fost denunţate, el a cerut iertare familiei şi a fost mutat din congregaţie.

În perioada 1992-1996, Jean-Dominique Lefèvre a fost trimis în misiune în România, unde a predat catehismul catolic şi a vizitat copii bolnavi într-un spital. El a cunoscut atunci o fată în vârstă de 12 ani, care îl acuză de viol şi susţine că a fost martora unor agresiuni sexuale asupra unor fete spitalizate.

"N-am violat-o niciodată", susține clericul, însă a mărturisit atingerea sexuală a fetei în cinci ocazii şi mângâierea altor copii într-un spital din Bucureşti.

În afară de cele cinci cazuri pentru care a fost judecat, clericul a recunoscut şi agresarea sexuală a "altor cinci copii în România şi a altor doi sau trei în Franţa", care nu au fost identificaţi toţi. El va compărea, de asemenea, la 2 iunie în faţa tribunalului corecţional din Puy-en-Velay (Haute-Loire) pentru agresarea sexuală a unei minore în 1991. În ceea ce priveşte violarea femeii în vârstă de 33 de ani, decedată în cursul procedurii, el a negat, afirmând că relaţia lor s-a limitat la atingeri consimţite.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: