Medicul se leagă de faptul că echipamentul complet de protecție contra Covid-19 lipsește și mai spune că protocoalele pe care trebuie să le urmeze medicii care lucrează cu pacienţii infectaţi sunt de negăsit.

Dan Oprea a postat duminică, pe Facebook, un mesaj dur, după ce un prieten i-a descris cum la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2.

Eu sunt de gardă la Chirurgie-SJU Ploiești. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecție. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminați. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi (duminică – n.r.), să ne facă un instructaj, măcar elementar.
Management de spital, managementul unor astfel de situații, ZERO!!! Avem poliție și armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă și să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgență, pentru cine????!!!

Fiecare face ce vrea mușchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecția muncii, managerii, (avem așa ceva???). În case ca șoarecii… rezolva problemele prin telefon. Au familii și au dreptul la sănătate!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligații??? Nu avem dreptul la protecție, la sănătate?????

Se testează 10/000 de bucureșteni, pentru că așa vor unii profesioniști din sănătate, ministerul se delimitează de această acțiune… este anarhie, sau ce?? Mai există instituții ale statului valide și apte să acționeze??? Există o strategie, un plan de acțiune articulat și coerent???? Sau Dumnezeu cu mila?? Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă??? Cum facem?? Știe cineva??”, a scris medicul pe Facebook.