O adolescentă din Arad a dat disperată telefon la mama ei și a anunțat-o că este urmărită de un bărbat înarmat cu sabie şi pistol.

Disperată, mama fetei a dat telefon la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor polițiștilor locali.

Polițiștii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cei de la Ordine Publică, dar şi de la alte structuri, au dat-o în consemn pe adolescent și au început căutările.

Operatorul 112 a reuşit să ia legătura de două ori cu adolescenta, după o oră de la apelul mamei.

Mai mult, operatorul de la 112 a reuși să ia legătura telephonic cu fata care a confirmat ceea ce a spus și mama ei atunci când a chemat poliția în ajutor.

Toată noaptea de vineri spre sâmbătă polițiștii au răscolit municipiul Arad și împrejurimile acestuia.  După ore bune de căităro, fata a fost găsită într-un parc din municipiul Arad.

Fata a dat chiar amănunte că totul s-ar întâmpla în cartierul Gaj din oraș.

Fără niciun pic de remușcare, tânăra a recunoscut că totul a fost o înscenare şi a fost amendată

Adolescenta a fost găsită în parcul din zona Podgoria, în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 7,20. La intrebările polițiștilor, fata a răsound senină că şi-a înscenat povestea pentru a fi cu iubitul ei.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad:„ Adolescenta a fost condusă la sediul IPJ Arad pentru a fi predată familiei, urmând a fi amendată„.

Nu este primul caz când operatorii de la 112 primesc telefoane cu solicitări false.

Aproape jumătate dintre cele 11,3 milioane de telefoane date de români anul trecut la numărul unic de urgență au fost non urgențe sau false.
menzile însă au crescut, iar un apel fals te poate costa până la 5.000 de RON.

„E important să fim responsabili când apelam 112 și să o facem atunci când e o urgență”, a declarat Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS, potrivit libertatea.ro