Evenimentul Zilei > Actualitate > Un BRĂILEAN, care profita de NAIVITATEA unor BĂTRÂNI, schimba pe stradă BANCNOTE FALSIFICATE
Un BRĂILEAN, care profita de NAIVITATEA unor BĂTRÂNI, schimba pe stradă BANCNOTE FALSIFICATE

Un BRĂILEAN, care profita de NAIVITATEA unor BĂTRÂNI, schimba pe stradă BANCNOTE FALSIFICATE

Un brăilean de 41 de ani a fost prins în flagrant de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate în timp ce schimba pe stradă, profitând de naivitatea unor bătrâni, bancnote falsificate cu altele de valoare mai mică, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de IPJ Brăila.

Potrivit Agerpres, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila- Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au acţionat pentru prinderea în flagrant a unui brăilean, bănuit de contrafacere şi punere în circulaţie a unor bancnote româneşti. Ei l-au prins în flagrant pe N.Tudorel, în timp ce încerca punerea în circulaţie a unor bancnote din cupiurile de 10 lei, 50 de lei şi 100 de lei, prin abordarea unor persoane vârstnice, cărora le solicita schimbarea bancnotelor cu altele de valoare mai mică.

În urma controlului corporal sumar, asupra lui au fost găsite o bancnotă de 100 de lei, 4 bancnote de 50 de lei, toate cu aceeaşi serie, şi două bancnote de 10 lei, cu serii diferite, prezentând suspiciuni de contrafacere, precum şi suma de 1.055 de lei, bancnote autentice.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că brăileanul confecţiona banii singur, la domiciliul său, cu ajutorul unei imprimante.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în imobilul acestuia, au fost descoperite alte 67 de bancnote contrafăcute, de 50 de lei şi 10 lei. Imprimanta utilizată la contrafacerea banilor a fost ridicată în vederea expertizării, împreună cu toate bancnotele contrafăcute găsite la domiciliul suspectului.

Poliţiştii au stabilit că acesta a început activitatea infracţională în luna aprilie 2015, atunci când a reuşit contrafacerea primelor bancnote româneşti, din cupiurile de 100 de lei şi 50 de lei, iar în cursul anului 2016 a contrafăcut şi bancnote de 10 lei.

Toate bancnotele contrafăcute de suspect erau puse în circulaţie tot de acesta, cu precădere prin abordarea persoanelor vârstnice, cărora le solicita schimbarea bancnotelor în cupiuri mai mici, dar şi prin efectuarea de diverse cumpărături.

În urma probatoriului administrat, la data de 22 martie 2016, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a brăileanului, pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Potrivit sursei citate, N.Tudorel a fost prezentat miercuri Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Activităţile investigative au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: