Evenimentul Zilei > Politica > Un baron PSD apropiat de Mazăre gestionează gunoiul timișenilor
Un baron PSD apropiat de Mazăre gestionează gunoiul timișenilor

Un baron PSD apropiat de Mazăre gestionează gunoiul timișenilor

Compania deputatului PSD Eduard Martin din Constanța a câștigat licitația privind concesionarea operațiunilor de gestinare a gunoaielor din Timiș.Mai exact, firma baronului PSD va gestiona staţia de transfer Timişoara şi a centrelor de colectare a gunoiului de la Jimbolia, Deta şi Făget, şi transportul deşeurilor de la aceste staţii către deponeul ecologic de la Ghizela.

Licitaţia a fost câştigată SC Polaris M Holding SRL din Constanţa. Șeful Consiliului Judeâean Timiș, Titu Bojin, a comentat că „proiectul care a fost atât de mult dezbătut e pus în achiziţie publică de anul trecut, e vorba despre proiectul de gestionare a deşeurilor. În condiţii normale am aprobat condiţiile de susţinere a licitaţiei, de contract, de mod de achiziţie, nu era normal să mai discutăm atâta”.
Conform actelor de la CJT, valoarea contractului este de 9.2 milioane de lei pe an fără TVA, iar redevenţa pentru serviciul prestat de această societate nu poate fi mai mică de 805.632 de lei pe an plus TVA, urmând a fi plătită lunar, pe o durată de 144 de luni (12 ani). Bojin a spus şi că, prin lege, în modul de derulare a achiziţiei sunt impuse condiţii care au împiedicat firmele locale să participe.
Unul dintre apropiații tandemului Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu, Eduard Martin a preluat pachetul de acțiuni al firmei Polaris de la tatăl său, Gheorghe Martin, fost prefect de Constanța în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. Polaris M Holding şi-a început afacerile în Constanţa şi s-a extins treptat în Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alba Iulia și județul Teleorman.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: