Evenimentul Zilei > International > Un bărbat s-a sinucis în fața Tribunalului, după un scandal în instanță
Un bărbat s-a sinucis în fața Tribunalului, după un scandal în instanță

Un bărbat s-a sinucis în fața Tribunalului, după un scandal în instanță

Un bărbat cercetat de procurorii unei instanțe din Germania s-a împușcat, după ce a omorât o femeie de vârstă medie. Cei doi ar fi avut o dispută în instanță.

Un bărbat din Germania și-a pus capăt zilelor, pe fondul unei posibile dispute juridice cu o femeie, ce ar fi avut loc în Tribunalul din orașul Celle din nordul Germaniei.

Autoritățile au anunțat, în dimineața zilei de 3 iunie, că un bărbat s-a sinucis după ce a împușcat mortal o femeie. Evenimentul a avut loc în fața tribunalului din orașul Celle din Germania. Inculpatul ar fi recurs la gestul extrem, după o dispută din instanță.

Contraziceri în instanță

În intervalul orar 10:00-10:20 (08:00-08:20 GMT), pe 3 iunie, un bărbat în vârstă, anchetat de către procurori în cadrul unui dosar, s-a sinucis. Unele voci susțin că inculpatul s-a întâlnit în instanță cu o femeie de vârstă mijlocie cu care s-ar fi contrazis pe anumite teme, potrivit presei locale.

”Ar putea fi vorba de aşa ceva, dar incidentul încă face obiectul investigaţiilor”, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale.  Momentan, însă, autoritățile nu s-au exprimat, concret, dacă gestul bărbatului are vreo legătură cu disputa dintre cele două persoane sau nu.

Circumstanțele și contextul sinuciderii inculpatului nu sunt clare, însă oamenii legii au pornit o nouă anchetă în acest sens, conform ultimelor declarații ale purtătorului de cuvânt al poliției locale.

Strada unde era situat tribunalul din orașul Celle din nordul Germaniei a fost închisă de către autorități, în vedea anchetării situației în cauză, notează Agerpres.

Val de sinucideri chiar sub ochii magistraților

În ultimele săptămâni, mai multe sinucideri au fost anunțate de către autorități, la nivel global, pe fondul unor mai multe probleme, printre care și politice. Este cazul unui activist cercetat pentru manifestările anti-Lukașenko care s-a înjunghiat sub ochii magistraților, cu intenția de a-și pune capăt zilelor.

Activistul Stsiapan Latypau, audiat pe 1 iunie, la Minsk, de către magistrați în ceea ce privește implicarea sa în organizarea protestelor împotriva lui Aleksandr Lukașenko, s-a înjunghiat în gât cu un pix, chiar sub ochii oamenilor legii. Tentativa de suicid a survenit pe fondul unor presiuni ale autorităților care l-ar fi obligat pe Latypau să recunoască vinovăția sa. În caz contrar, familia acestuia ar fi urmat să fie arestată.