O tânără din Iași, în vârstă de 26 de ani, s-a împrietenit cu un bărbat, prin intermediul relației de socializare, dar relația s-a încheiat prost. Fata i-a câștigat încrederea și după mai multe discuții i-a cerut poze indecente, iar bărbatul s-a lăsat convins.

Decizie total neinspirată, pentru că tânăra a început să-l șantajeze, cerându-i constant diferite sume de bani. Totalul virat de victimă se ridică la 425 de euro, conform cercetărilor făcute în acest caz. În situația în care nu ar fi primit banii, ieșeanca amenința că va publica pe internet pozele primite, bărbatul urmând să fie pus într-o situație mai multe decât delicată. Inițial, acesta a dat curs santajului, dar în cele din urmă nu a mai cedat.

În disperare de cauză, omul mers și a făcut plângere la poliție, iar oamenii legii au reținut-o pe femeie, pentru 24 de ore, după ce au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal deschis, ce vizează șantajul, conform celor de la bzi.ro.

Evenimentele s-au produs în perioada iulie 2019 – februarie. „ La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada iulie 2019 – februarie 2020, o tânără, de 26 de ani, din municipiul Iași, prin intermediul rețelelor de socializare și telefonic, ar fi ameninţat un bărbat cu divulgarea unor fotografii şi înregistrări intime ale acestuia, către membrii familiei şi alte persoane apropiate, solicitându-i în mai multe rânduri, în mod injust, diferite sume de bani, primind de la acesta 425 de euro.”, se precizează într-un comunicat al poliției.

După ce ieri a fost condusă la audieri și reținută pentru 24 de ore, femeia va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.