Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost diagnosticat cu Alzheimer în urmă cu trei ani de zile. Din cauza efectelor bolii, bărbatul a uitat cine este soția sa și, la un moment dat, în timpul ce se urmăreau o emisiune televizată, acesta a recerut-o în căsătorie, mărturisindu-i că o iubește.

Când au apărut primele semne ale bolii

În anul 2018, Peter, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a început să își piardă memoria. Nu-și mai amintea, pentru început, unde sunt cheile sau dacă și-a luat portofelul. Ulterior însă, lucrurile s-au agravat, iar bărbatul începea să uite cuvinte.

Soția sa, Lisa, a mărturisit că i-a fost foarte dificil să accepte condiția de sănătate a soțului său. La momentul respectiv, acesta nu a fost încă diagnosticat. “Am ignorat aceste semne până când familia și prietenii au început să observe și ei. Cei care nu-l mai văzuseră pe Peter de mult timp, și-au dat seama imediat că ceva este în neregulă”, a mărturisit Lisa.

După câteva săptămâni, Peter a fost diagnosticat cu Alzheimer.

S-a reîndrăgostit de soția sa

În cele din urmă, din cauză că boala se agrava, Peter a uitat că Lisa îi este soție. Prima situație de acest fel a avut loc pe când se aflau într-o vacanța în Rhode Island.

Pe 12 decembrie, anul trecut, cei doi vizionau împreună o emisiune televizată. Scena unei nunți difuzate a emoționat-o pe soția lui Peter foarte mult. Bărbatul uitase că femeia de lângă el îi este deja soție și a profitat de ocazie, mărturisindu-și sentimentele pe care le are față de ea. Ulterior, a cerut-o în căsătorie.

Lisa a ezitat. Familia a încurajat-o să se recăsătorească

Lisa nu a luat cererea foarte în serios, punând totul pe seama bolii bărbatului său și crezând că până a doua zi, acesta va uita că a cerut-o în căsătorie. Peter însă, și-a amintit demersul și a întrebat-o când va avea loc nunta.

Pentru a celebra evenimentul, Lisa a apelat la vecinii din cartierul în care locuia. „Între momentele deseori triste și frustrante pentru cei care trăiesc cu Alzheimer … există bucurie! Adorabilul meu soț, de 38 de ani, suferă de Alzheimer. Cu două nopți în urmă, din albastru, cu ochi plini de lacrimi, mi-a cerut să mă căsătoresc cu el!”, a transmis ea.

Familia, inclusiv copiii cuplului, au încurajat-o pe Lisa să renunțe la ezitări și să facă pasul cel mare astfel încât cei doi și-au reînnoit jurămintele.

„Peter a fost atât de fericit. În timpul jurămintelor, mi-a spus doar „Lisa, te iubesc”. Şi de asta aveam nevoie”, a relatat Lisa „Sunt persoana lui preferată”, a mai adăugat femeia.

Boala progresează. Cum acționează soția

Cuplul locuiește în orașul Frankton din Noua Zeelandă. Boala lui Peter progresează, iar simptomele se înrăutățesc.

Bărbatul suferă halucinații și pierderi grave ale memoriei. Nu se știe în ce măsură își mai amintește, în prezent, că s-a căsătorit cu Lisa, însă femeia îi este alături, chiar dacă realitatea de zi cu zi este una cruntă.

Pentru că a dobândit multă experiență, femeia a lansat un blog unde oferă sfaturi persoanelor care îngrijesc de persoane bolnave de Alzheimer, conform antena3.