Evenimentul Zilei > Actualitate > Un băiat din Botoşani a ajuns la capătul răbdării. Şi-a dat mama în judecată ca să poată merge la şcoală
Un băiat din Botoşani a ajuns la capătul răbdării. Şi-a dat mama în judecată ca să poată merge la şcoală

Un băiat din Botoşani a ajuns la capătul răbdării. Şi-a dat mama în judecată ca să poată merge la şcoală

Un băiat în vârstă de 15 ani, din Botoşani, părăsit de părinţi, abandonat în grija bunicii, şi-a dat în judecată mama pentru a obţine o pensie lunară, aşa încât să poată merge în continuare la şcoală.

Tânărul D.D. a fost părăsit de tatăl sau încă de la naştere, care a plecat la muncă în străinătate, iar apoi, ceva mai tărziu, mama lui l-a lăsat în grija bunicii pentru a-l creşte.

Fără venituri care să le asigure un trai decent, şi pentru că voia să-şi termine studiile şi să-şi facă un rost în viaţă, D.D. a luat decizia de a-şi da mama în judecată, ca astfel, pe cale legală să obţină banii necesari pentru a-şi termina liceul.

În 2008, când băiatul împlinise patru ani, femeia a fost abandonată şi, ajutată de cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a deschis o acţiune de divorţ solicitând inclusiv decăderea din drepturile părinteşti a fostului soţ.

În 2016, şi mama băiatului a decis să plece în Italia la muncă. De atunci, lucrurile s-au complicat pentru că, aşa cum a susţinut D.D., această şi-a şters pagina de facebook, şi-a înlocuit numerele de telefon şi nu a mai putut nici să o contacteze să vină în ţară când a trebuit să-şi întocmească actele pentru cartea de identitate.

Neştiind ce să facă, bunica în grija căruia a rămas nepotul a cerut instanţei de judecată să o numească drept tutore, solicitare admisă imediat de magistraţi.

Cum pensia bunicii nu ajunge, băiatul nu a mai avut nici o cale de mijloc şi atunci a deschis o acţiune la instanţă, solicitând prin ordonanţă preşedinţială obligarea mamei sale la plata unei pensii de întreţinere. Cererea lui a fost admisă imediat de completul de judecată, femeia fiind obligată să-i plătească suma de 315 lei lunar, cu titlu de pensie de întreţinere până la împlinirea vârstei de 18 ani, potrivit monitorulbt.ro