Evenimentul Zilei > Social > Un alt Revelion pentru Dan Negru. De la Poli, în Premier League
Un alt Revelion pentru Dan Negru. De la Poli, în Premier League

Un alt Revelion pentru Dan Negru. De la Poli, în Premier League

 Cunoscut realizator TV, Dan Negru, a avut parte de mai multe revelioane. Pe lângă Revelionul Starurilor, pe care l-a prezentat, el a acceptat și invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială de Revelion a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

Un împătimit al fotbalului, Dan Negru a purtat, cu gazda, Ovidiu Ioanițoaia un savuros dialog pe tema balonului rotund. Redăm dialogul spumos, din gsp.ro, dintre cei doi:

– Dane, tu erai fan Poli!
– Cine mai știe unde e Timișoara? Nu e bizar ca un oraș ca Timișoara să nu aibă echipă de Liga 1? Sunt orgolii mari, dar ce nu poate fi șters cu guma e că Timișoara a avut Ripensia, Chinezul, echipe care au construit fotbalul românesc.

– Așa este!
– Nea Ovidiu, Chinezul a apărut în 1910 când România nu era! A venit după 8 ani. Chinezul e de la Pavel-Cneazul, un morar cu o forță extraordinară. Acum nu mai e nimic…

– Dar te mai uiți la fotbal, nu?
– Acum trag cu ochiul mult spre Liverpool și îmi place Premier League. Mi se pare că ăla e vârful de fotbal. Nu mă pricep deloc la fotbal, dar mă uit din pasiune și bucurie. Mă uit oricând la jucători mari, la antrenori buni, la meciuri unde miroase a fotbal.

– Trebuie să ții și cu Napoli!
– Dumneavoastră sunteți mare fan Napoli.

– Am pierdut la pariuri cu Napoli…
– Zău?

– Îmi mai cumpăram o mașină.
– Ați pariat, pariați?

– Mai pariez câteodată, dar când pariez eu, Napoli pierde.
– Dar cât puneți la un pariu?

– A, câteva sute de lei. Mă atrag prietenii. Dar cu Napoli țin de 40 de ani.
– Dar vreau să-mi povestiți aia cu tunul.

– Eram la Telese Terme, unde am niște prieteni. Și de-o dată zic, cutremur. Bum-bum-bum! I-am întrebat p-ăia la recepție ce se întâmplă. „A dat Napoli gol! E unu aici care și-a cumpărat un tun și are o vie. Și de câte ori vede la televizor sau aude la radio că dă Napoli gol, el trage cu tunul”.
– Bă, băiete, bă!

– Da… Zice: „Poliție vine din când în când, îl mai amendează, dar asta e pasiunea lui”.
– Mamă, mamă!

– Povestea e de 15 ani.
– E o cultură a fotbalului.
– Sunt nebuni cu fotbalul. Acolo e un mod de a trăi fotbalul!