Un împătimit al fotbalului, Dan Negru a purtat, cu gazda, Ovidiu Ioanițoaia un savuros dialog pe tema balonului rotund. Redăm dialogul spumos, din gsp.ro, dintre cei doi:

– Dane, tu erai fan Poli!
– Cine mai știe unde e Timișoara? Nu e bizar ca un oraș ca Timișoara să nu aibă echipă de Liga 1? Sunt orgolii mari, dar ce nu poate fi șters cu guma e că Timișoara a avut Ripensia, Chinezul, echipe care au construit fotbalul românesc.

– Așa este!
– Nea Ovidiu, Chinezul a apărut în 1910 când România nu era! A venit după 8 ani. Chinezul e de la Pavel-Cneazul, un morar cu o forță extraordinară. Acum nu mai e nimic…

– Dar te mai uiți la fotbal, nu?
– Acum trag cu ochiul mult spre Liverpool și îmi place Premier League. Mi se pare că ăla e vârful de fotbal. Nu mă pricep deloc la fotbal, dar mă uit din pasiune și bucurie. Mă uit oricând la jucători mari, la antrenori buni, la meciuri unde miroase a fotbal.

– Trebuie să ții și cu Napoli!
– Dumneavoastră sunteți mare fan Napoli.

– Am pierdut la pariuri cu Napoli…
– Zău?

– Îmi mai cumpăram o mașină.
– Ați pariat, pariați?

– Mai pariez câteodată, dar când pariez eu, Napoli pierde.
– Dar cât puneți la un pariu?

– A, câteva sute de lei. Mă atrag prietenii. Dar cu Napoli țin de 40 de ani.
– Dar vreau să-mi povestiți aia cu tunul.

– Eram la Telese Terme, unde am niște prieteni. Și de-o dată zic, cutremur. Bum-bum-bum! I-am întrebat p-ăia la recepție ce se întâmplă. “A dat Napoli gol! E unu aici care și-a cumpărat un tun și are o vie. Și de câte ori vede la televizor sau aude la radio că dă Napoli gol, el trage cu tunul”.
– Bă, băiete, bă!

– Da… Zice: “Poliție vine din când în când, îl mai amendează, dar asta e pasiunea lui”.
– Mamă, mamă!

– Povestea e de 15 ani.
– E o cultură a fotbalului.
– Sunt nebuni cu fotbalul. Acolo e un mod de a trăi fotbalul!