Actorul Toma Cuzin, celebru pentru rolul lui Firicel în serialul “Las Fierbinți”, a executat silit banca la care avea un credit în franci. Conform CanCan, este a doua victorie împotriva băncii, după ce anul trecut judecătorii au decis că mai multe clauze din contractul actorului erau abuzive.

În prezent, banca poate avea conturile blocate dacă nu plătește. La această situaţie s-a ajuns după ce Toma Cuzin a luat un credit, dar la un moment dat a constatat că unele clauze erau exagerate.

Actorul a apelat la justiţie şi a solicitat anularea respectivelor clauze, dar şi restituirea banilor, iar cererea i-a fost admisă în parte."Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze contractuale din contractul de credit ipotecar nr… Art. 4.1 alin. 2 – „După această perioadă dobânda curentă se calculează în funcţie de Indicele de referinţă stabilit de Bancă pentru creditele ipotecare acordate în CHF. Indicele de referinţă al băncii pentru creditul ipotecar se stabileşte în funcţie de costul surselor de finanţare şi evoluţia dobânzii la creditele ipotecare de pe piaţa bancară din România.. • art. 4.2 alin. 2 – „Nivelul dobânzii variabile este egal cu Indicele de referinţă al Băncii pentru creditul ipotecar acordat în CHF plus marja 0 puncte procentuale.”