Evenimentul ZileiMondenUn actor celebru, în război cu Facebook, Google și Youtube: „Hitler ar fi făcut asta”

Un actor celebru, în război cu Facebook, Google și Youtube: „Hitler ar fi făcut asta”

Un actor celebru, în război cu Facebook, Google și Youtube: „Hitler ar fi făcut asta”
Starul de comedie Sacha Baron Cohen a criticat dur cele mai importante rețele sociale și servicii digitale. Facebook, Twitter, Google și Twitter au intrat în colimatorul celebrului actor. 

Sascha Baron Cohen s-a săturat de modul în care cele mai populare online gestionează conținutul pe care anumite companii sau persoane publice îl distribuie public.

Actorul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la platformele online în cadrul unui discurs susținut la New York și a declarat că Adolf Hitler și-ar fi răspândit fără probleme ideologiile antisemite, dacă Facebook ar fi existat în 1930, notează BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având în vedere această logică perversă, dacă Facebook ar fi existat în anii 1930, i-ar fi permis lui Hitler să posteze reclame de 30 de secunde despre soluţia sa pentru problema evreilor”, a declarat Cohen.

Sascha Baron Cohen, împotriva propagandei politice

În afară de rețeaua lui Mark Zuckerberg, Sascha Baron Cohen a vorbit și despre Google, Youtube și Twitter, pentru că distribuie „absurdități către miliarde de oameni”.

„Dacă plăteşti, Facebook va publica orice reclamă politică vrei, chiar dacă este o minciună”, a punctat Cohen.

Poziția lui Cohen a venit în contextul în care rețelele sociale au fost criticate pentru faptul că nu au impus un control asupra conținutului electoral distribuit de partide și candidați. În schimb, Twitter a decis deja că va interzice reclamele politice, iar Google a anunțat săptămâna trecută că nu mai mai permite campaniilor publicitare să utilizeze „microtargeting”, o metodă prin care pot fi colectate date personale ale internauților.

 


Accesează: