Evenimentul Zilei > International > Umbra Mossad-ului, în spatele exploziilor din locațiile sensibile ale Iranului
Umbra Mossad-ului, în spatele exploziilor din locațiile sensibile ale Iranului

Umbra Mossad-ului, în spatele exploziilor din locațiile sensibile ale Iranului

Israel este suspectat că este responsabil de misterioasele deflagrații care au avut loc în ultima vreme în Republica Islamică, în situri-cheie.

Marți, orașul Bakershahr, situat la aproximativ treizeci de kilometri sud de Teheran, a fost teatrul unei explozii la fabrica „Oxijen”, a cărei activitate este necunoscută.

Explozia a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte trei. Oficial, cauza ar fi accidentală, muncitorii manifestând „neglijență în timpul umplerii buteliilor cu oxigen”.

În orice caz, a spus Amin Babai, prefectul orașului, explozia „a fost atât de puternică încât zidurile fabricii Saipa Bratz (piese de schimb auto) din apropiere au fost de asemenea distruse”.

Cu toate acestea,  potrivit Mossad-ului (serviciul israelian de informații externe), zona în cauză este cunoscută ca adăpostind facilități care erau folosite pentru a ascunde „arhivele nucleare” ale programului iranian.

Oricum, în ultimele zece zile, incidentele de acest tip s-au înmulțit în Iran. La 4 iulie, un impresionant incendiu a izbucnit la un transformator de la centrala electrică Ahvaz, provocând întreruperi de energie în zonă.

În aceeași zi, a fost raportată o scurgere de gaz  la complexul petrochimic din portul Bandar-e Emam Khomeyni.

La 30 iunie, un alt incendiu  care s-a extins la buteliile de gaz depozitate într-un subsol a provocat o explozie care a devastat clinica Sina Athar din nordul Teheranului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: